// //
UNIPU.HR - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

Dobrodošli na novo internetsko sjedište Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli!

U tijeku su izrada i testiranje internetske stranice na novoj platformi Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu - Quilt. Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.

 


Započela javna rasprava o prijedlogu...

Započela javna rasprava o prijedlogu Strategije razvoja Sveučilišne knjižnice u Puli 2018.-2020.

17svibnja201815:48
Ivica Petrinić

Pozivaju se svi zainteresirani da svoje primjedbe i prijedloge na predloženi tekst Strategije razvoja Sveučilišne knjižnice u Puli 2018.-2020. pošalju putem e-mail adrese [email protected] , najkasnije do 17. lipnja 2018. godine. Radnu verziju Strategije i obrazac za primjedbe i prijedloge možete preuzeti u nastavku.

Iz medija: Sveučilištu stiže...

Iz medija: Sveučilištu stiže građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa

10svibnja201819:02
Ivica Petrinić

Idući tjedan stiže građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa, kazao je ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina na današnjem "Danu otvorenih vrata EU projekata". Kako je podsjetio, prvi studentski dom u Istri otvoren je na ovoj mjestu, u krugu pulske bolnice, 1. listopada 2015. godine sa 136 kreveta, multifunkcionalnom dvoranom, informatičkom učionicom, praonicom rublja, prostorom za tulume i prvim studentskim restoranom.

Program 1. međunarodne studentske...

Program 1. međunarodne studentske GREEN konferencije (Osijek, 17.-18.5.2018.)

09svibnja201820:47
Ivica Petrinić

S 450 sudionika-koautora radova,  4 plenarna predavača, projekcijom umjetničkog studentskog filma, 85 usmenih prezentacija i 73 posterska priopćenja prireme za 1. međunarodnu studentsku GREEN konferencije uspješno se privode kraju. Ciljevi 1. međunarodne studentske GREEN konferencije su okupljanje studenata prirodnih, biomedicinskih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti, popularizacija znanosti, razmjena i nadogradnja znanja, promicanje multidisciplinarnog pristupa području zaštite okoliša, primjena smjernica održivog razvoja te ostvarivanje zdravijeg načina života.

Konačni rezultati Natječaja za...

Konačni rezultati Natječaja za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za akademsku godinu 2017./2018.

26travnja201808:11
Ivica Petrinić

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli donio je Odluku o dodjeli stipendija izvrsnim redovitim studentima koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mole se svi studenti, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije da se jave na sljedeću mail adresu  [email protected] , a radi dogovor oko potpisivanja ugovora. U nastavku pogledajte konačne rang-liste...

Dodjela počasnog doktorata prof. dr....

Dodjela počasnog doktorata prof. dr. sc. Werneru E.G. Mulleru i njegovo predavanje na temu "Plavi otisak prirode: Od morskih spužvi do primjene u medicini"

19travnja201818:21
Ivica Petrinić

Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dodjelio je počasni doktorat prof. dr. sc. Werneru E.G. Mulleru sa Sveučilišta "Johannes Gutenberg" u Mainzu, Njemačka, zbog izuzetnog doprinosa napretku i promociji hrvatske i svjetske znanosti, posebice Znanosti o moru na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Centru za istraživanje mora u Rovinju. Pozivamo sve zainteresirane na uručenje počasnog doktorata, nakon čega će uslijediti predavanje na temu "Plavi otisak prirode: Od morskih spužvi do primjene u medicini", u svečanu dvoranu Tone Peruško u petak 20. travnja 2018. godine u 11 sati .

Rezultati natječaja za dodjelu...

Rezultati natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) u ak. god. 2017./2018.

18travnja201822:54
Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti da je utvrđena konačna rang-lista studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2017./2018. godini. U nastavku možete pronaći konačnu rang-listu studenata i studentica koji su ostvarili pravo na jednokratnu potporu (pomoć) i obrazac koji je potrebno popuniti.  

Natječaj za mobilnost studenata u...

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2018./2019. - rezultati Natječaja

16travnja201820:55
Ivica Petrinić

Dana 6. travnja 2018. godine zatvoren je Erasmus+ natječaj za studente za akademsku godinu 2018/2019. Ured za partnerstvo i projekte zaprimio je trideset i četiri prijave. Formalnu i kvalitativnu procjenu prijava provelo je Povjerenstvo imenovano Odlukom Rektora, KLASA: 605-01/18-01/25 i URBROJ: 380-01-01-18-38.

Čestitka doc. dr. sc. Svena Maričića,...

Čestitka doc. dr. sc. Svena Maričića, pomoćnika rektora, u povodu Dana Sveučilišta

15travnja201820:37
Ivica Petrinić

Povodom Dana Sveučilišta (Dies academicus, 16. travnja 2018. godine) pomoćnik rektora doc. dr. sc. Sven Maričić upućuje čestitku svim studentima, nastavnicima, znanstvenicima, stručnom, administrativnom i tehničkom osoblju te svim suradnicima i prijateljima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Rang-liste studenata za dodjelu...

Rang-liste studenata za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima

13travnja201812:22
Ivica Petrinić

Sukladno Natječaju objavljujemo privremenu rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za izvrsne studente za akademsku godinu 2017./2018., a koju dodjeljuje Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Studenti koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor Sveučilištu u roku od 8 dana od dana objave rezultata na mrežnim stranicama. Zadnji dan roka za podnošenje prigovora je 23. travnja 2018. godine.

Drugo ekipno državno natjecanje...

Drugo ekipno državno natjecanje učenika iz elektrotehnike i računalstva (11.-13.4.)

07travnja201813:12
Ivica Petrinić

Od  11. do 13. travnja 2018. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Industrijsko-obrtničkoj školi Pula održat drugo državno ekipno natjecanje učenika iz Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo koje organiziraju  Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Industrijsko-obrtnička škola Pula. Natjecanje će se održati u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s početkom u 13 sati.

U monumentalnoj Areni održana svečana...

U monumentalnoj Areni održana svečana promocija 283 prvostupnika i magistara Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

17svibnja201814:28
Ivica Petrinić

Planiraš li godinu dana unaprijed posadi rižu, planiraš li deset godina unaprijed posadi stablo, planiraš li stoljeće unaprijed odgajaj i educiraj ljude.  - „Stoga jednom godišnje posadite rižu, povremeno posadite i stablo, ali nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo. Nešto novo na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života“ - poručio je promoventima, gladijatorima modernog doba,izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, dekan Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, na svečanoj zajedničkoj promociji diplomanata svih studijskih programa FET-a, održanoj u pulskom Amfiteatru (Areni) – najljepšoj pozornici na otovorenom 11. svibnja 2018. godine.

Iz medija: Svečana promocija FET-a za...

Iz medija: Svečana promocija FET-a za 283 diplomanta prvi put održana u Areni

16svibnja201809:57
Ivica Petrinić

Svečanu promociju u Areni zapamtit će 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji su danas, prvi put na najljepšoj pozornici na otvorenom, tradicionalnim pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu obilježili ulazak u akademsku zajednicu. U prepoznatljivim togama i kapama, okruženi svojim najbližima i brojnim gostima, svi slavljenici zajedno preplavili su čitav parter antičkog amfiteatra, ponosa Pule. Dojmljiva slika privukla je pažnju i brojnih turista kojima tijekom svečane prisege promovenata nije bio zatvoren ulaz. Slobodno su šetali Arenom, mnogi i posjedali na kamene škaline i pomno pratili događaj, sve do završne dojmljive scene s tristotinjak akademskih kapa u zraku. Sve je snimano i dronom, uz jake medijske kamere i, naravno, obiteljske fotoaparate.

Predavanja CKPIS-a: Maša Kolanović,...

Predavanja CKPIS-a: Maša Kolanović, Kako se kalio kapitalizam? Moralna i afektivna ekonomija hrvatske kulture

21svibnja201809:58
Igor Duda

Svibanjsko javno predavanje CKPIS-a pod naslovom Kako se kalio kapitalizam? Moralna i afektivna ekonomija hrvatske kulture devedesetih godina 20. st. održat će doc. dr. sc. Maša Kolanović s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predavanje će se održati u petak, 25. svibnja 2018., u 12.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića fakultetske zgrade u Ronjgovoj 1 (čitaonica, prizemlje). Više pod Događanjima .

Izvještaj s posjete Muzičkoj...

Izvještaj s posjete Muzičkoj akademiji u Sarajevu

18svibnja201807:52
Ivica Petrinić

Studenti i nastavnici Muzičke akademije u Puli boravili su 10. i 11. svibnja 2018. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na poziv Dekana prof. dr. Senada Kazića. Cilj gostovanja bilo je predstavljanje rada pulske akademije te poticanje daljnje suradnje između dviju institucija, a obuhvaćao je predavanja i masterclass (majstorski tečaj), koncert te posjet administraciji.

Predstavljanje knjige doc. dr. sc....

Predstavljanje knjige doc. dr. sc. Sandre Tamaro Boljunske etimologije. Podrijetlo romanizama u boljunskim govorima, 21. 5. 2018.

17svibnja201809:49
Katarina Gerometta

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Boljunske etimologije. Podrijetlo romanizama u boljunskim govorima autorice Sandre Tamaro u ponedjeljak 21. svibnja 2018. u 12 h u dvorani Slavka Zlatića u zgradi Filozofskoga fakulteta (I. M. Ronjgova 1).  O knjizi će govoriti: recenzenti akademik Goran Filipi i doc. dr. sc. Ivana Škevin Rajko, autorica doc. dr. sc. Sandra Tamaro te moderator doc. dr. sc. Valter Milovan.  Radujemo se Vašem dolasku

Poziv na interaktivno predavanje...

Poziv na interaktivno predavanje "Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja"

16svibnja201808:40
Ivana Lalli-Paćelat

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli poziva vas na interaktivno predavanje Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja. Predavanje će se održati 21. svibnja 2018. u 14 sati u dvorani br. 28/5.

Nastupno predavanje Adriane Galant,...

Nastupno predavanje Adriane Galant, mag. oec. na temu "Uvod u nefinancijsko izvještavanje u funkciji analize poslovanja"

15svibnja201816:22
Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomija za potrebe Katedre za računovodstvo, Adriane Galant, mag. oec., dana 25. svibnja 2018. u 11.30 sati, dvorana 302, na temu "Uvod u nefinancijsko izvještavanje u funkciji analize poslovanja".

Nastupno predavanje Tee Hasić,...

Nastupno predavanje Tee Hasić, mag.iur. na temu "Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću"

15svibnja201813:44
Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polja pravo za potrebe Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo, Tee Hasić, mag.iur., dana 23. svibnja 2018. u 12 sati, dvorana Istra, na temu Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću. 

U Zagrebu predstavljena znanstvena...

U Zagrebu predstavljena znanstvena monografija doc. dr. sc. Tijane Vukić "Od novinara do novinarstva - Studija novinarskih vještina"

14svibnja201812:45
Ivica Petrinić

U Novinarskom domu u Zagrebu, u utorak 9. svibnja, predstavljena je znanstvena monografija "Od novinara do novinarstva – Studija novinarskih vještina" Tijane Vukić, docentice komunikologije s Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nastupno predavanje dr. sc. Lukše...

Nastupno predavanje dr. sc. Lukše Lulića na temu "Liberalizacija energetskog sektora u zemljama srednje Europe"

14svibnja201810:42
Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, grana međunarodna ekonomija dr. sc. Lukše Lulića, dana 22. svibnja 2018. u 10.40 sati , dvorana 404, na temu "Liberalizacija energetskog sektora u zemljama srednje Europe".