UNIPU.HR - Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Dobrodošli na internetsko sjedište Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli!

Novo: studentski intranet!

Na studentskom intranetu (https://student.unipu.hr) pronađite kolegije na koje ste trenutno upisani, pogledajte detaljne informacije o kolegiju, čitajte obavijesti, a na svakoj stranici kolegija imate i poveznicu prema e-učenje stranici kolegija (ako se koristi).

 


Natječaj za dodjelu stipendija Fonda...

Natječaj za dodjelu stipendija Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u akademskoj 2018./2019. godini

18listopada201814:02
Ivica Petrinić

Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata donio je odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima za školsku odnosno akademsku 2018/2019 godinu. Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2018. godine. 

Natječaj za dodjelu 10.000 državnih...

Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. redovitim studentima

16listopada201812:00
Ivica Petrinić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je raspisalo Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj upisanim na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima i studente s invaliditetom te studente koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Predavanje profesora Giuseppea O....

Predavanje profesora Giuseppea O. Longa sa Sveučilišta u Trstu pod nazivom "Tecnologia e narrazione"

16listopada201807:53
Ivica Petrinić

U povodu XVIII. Tjedna talijanskog jezika u svijetu, Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije/Facoltà di Studi Interdisciplinari, Italiani e Culturali gostovat će predavanje profesora Giuseppe O. Longo sa Sveučilišta u Trstu pod nazivom 'Tecnologia e narrazione'. Predavanje je organizirano u suradnji s Generalnim konzulatom talijanske republike i s udrugom Dante Alighieri iz Gorice. Predavanje će se održati u srijedu 17. listopada 2018. u 12 sati u dvorani Slavko Zlatić (I. M. Ronjgova 1).

Natječaj za upis na diplomske studije...

Natječaj za upis na diplomske studije u 2. upisnom roku

11listopada201810:04
Ivica Petrinić

Na temelju članka 59. i 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i članka 71. Statuta Sveučilišta, sukladno odluci Senata o upisu u prvu godinu studija u akademskoj godini 2018./2019. raspisan je Natječaj za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj 2018./2019. godini u 2. upisnom roku:

Objavljene rang-liste upisa u I....

Objavljene rang-liste upisa u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2018./2019. (3. upisni rok)

09listopada201819:10
Ivica Petrinić

Upisi u prvu godinu studija (3. upisni rok) održat će se 10. listopada 2018. godine isključivo prema objavljenom rasporedu. Studenti su dužni poštivati vrijeme upisa...

Objavljene procedura upisa i...

Objavljene procedura upisa i rasporedi upisa u I. godinu diplomskih studija u akademskoj 2018./2019.

01listopada201813:23
Ivica Petrinić

Sve informacije, postupak upisa, rang liste i raspored upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na stranici:

Natječaj za upis u I. godinu studija...

Natječaj za upis u I. godinu studija u akademskoj godini 2018./2019. (3. upisni rok)

25rujna201810:11
Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na temelju članka 59. i 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i članka 71. Statuta Sveučilišta, sukladno Odluci Senata o upisu u prvu godinu studija u akademskoj godini 2018./2019. raspisuje Natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih, preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2018./2019. godini u 3. upisnom roku za one studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.

Predavanje Lore Vidović, pučke...

Predavanje Lore Vidović, pučke pravobraniteljice RH na temu "Zaštita i promicanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj"

18rujna201811:06
Ivica Petrinić

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u Istarskoj županiji 19. i 20. rujna 2018., a u okviru te posjete održat će predavanje na kojem će predstaviti instituciju pučkog pravobranitelja i njezine mandate, kao i ključne izazove u zaštiti ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Svi zainteresirani studenti pozivaju se da 19. rujna 2018. godine od 17 do 18 sati prisustvuju predavanju. Mjesto održavanja je Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, dvorana 302.        

Objavljene rang liste i rasporedi...

Objavljene rang liste i rasporedi upisa u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2018./2019. (rujanski rok)

18rujna201808:25
Ivica Petrinić

Sve informacije, postupak upisa, rang liste i raspored upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na stranici:

Upisi u više godine studija započinju...

Upisi u više godine studija započinju 22. rujna

14rujna201818:28
Ivica Petrinić

Upisi u više godine studija na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli započet će 22. rujna 2018. godine i obavljat će se putem  Studomata . Upisi u „apsolventsku godinu“ vršiti će se u Uredima za studente i obrazovne programe  (Studentska služba) od 9. listopada 2018. godine. Potvrde o upisu će se moći preuzeti na za to predviđenim mjestima u zgradama Sveučilišta ili na portalu e-građani koristeći [email protected] identitet (koji se koristi za pristup Studomatu, e-učenju i e-mailu). U nastavku se nalazi procedura upisa u više godine.

Održano gostujuće predavanje g. Dina...

Održano gostujuće predavanje g. Dina Zgrablića u okviru aktivnosti #Challenge mladih markentigaša

19listopada201813:21
Ivica Petrinić

FET je jedan od malobrojnih fakulteta koji stalno prati trendove i uvodi inovacije gradeći tako odnos sa studentima i pružajući im znanje i priliku za dokazivanje kako bi što spremniji i sposobniji „uskočili“ na tržište rada ili pokrenuli vlastiti posao. U jačanju suradnje između Fakulteta i gospodarstvenika, a na dobrobit svih dionika, studentima smjera marketinško upravljanje u okviru kolegija Marketing, omogućena je suradnja kojom studenti pomažu gospodarstvenicima u rješavanju njihovih poslovnih problema i to vlastitim idejama i znanjem.  

Iz medija: Predstavljanje znanstvene...

Iz medija: Predstavljanje znanstvene monografije "Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism" urednica izv. prof. dr. sc. Kristine Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataše Urošević

19listopada201811:55
Ivica Petrinić

U kontekstu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj i povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u buzetskoj Gradskoj vijećnici održana je promocija znanstvene monografije Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu. Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavila je jedna od recenzentica, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora: arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske. 

Nastupno predavanje dr. sc. Igora...

Nastupno predavanje dr. sc. Igora Kegalja na temu "Metodologija procjene utjecaja lučkih procesa na okoliš"

19listopada201811:49
Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio  je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent, iz područja tehničkih znanosti, polje interdisciplinarne tehničke znanosti, grana inženjerstvo okoliša dr. sc. Igora Kegalja koje će se održati u srijedu, 24. listopada 2018. godine u 16.15 sati , dvorana Istra (zgrada FET-a), pod naslovom "Metodologija procjene utjecaja lučkih procesa na okoliš".  

Prijave na natjecanje timova...

Prijave na natjecanje timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta

19listopada201810:01
Ivica Petrinić

Prijave timova se zaprimaju najkasnije do srijede, 24. listopada 2018., a natjecanje se održava u nedjelju, 28. listopada 2018., od 10 do 15 sati. Natjecanje već dugi niz godina organizira Hrvatski savez informatičara i dio je najprestižnijeg svjetskog studentskog natjecanja u programiranju ACM ICPC. Timovi se sastoje od tri studenta s istog sveučilišta (ne moraju biti s istog fakulteta), a natjecanje se sastoji u rješavanju 8 do 10 zadataka unutar 5 sati. Dozvoljeni programski jezici su Python, C/C++ i Java na Linux platformi.

Poziv studentima na 26. tradicionalno...

Poziv studentima na 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici u Opatiji 8 i 9. studenog 2018.

18listopada201813:40
Ivica Petrinić

Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 7. do 9. studenog 2018. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (8. i 9. studenog) za trideset najboljih studenata druge godine diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji. U petak 9. studenog predviđen je Studentski dan na temu budućnosti ekonomskog obrazovanja i sudjeluju studenti ekonomskih fakulteta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika a po završetku predavanja za sve sudionike organiziran je ručak.

Naši studenti nagrađeni na natječaju...

Naši studenti nagrađeni na natječaju za studentske inovacije Bina-Istre

18listopada201813:09
Ivica Petrinić

Studenti Aldo Ferlatti i Doroteo Macan osvojili su treće mjesto na natječaju za studentske inovacije Bina-Istre. Na natječaju je sudjelovalo 7 fakulteta iz Zagreba, Rijeke i Pule sa 50 inovativnih ideja, a nagrada im je uručena dana 15.10.2018. u hotelu Westin u Zagrebu uz prisustvo ministra graditeljstva, izaslanice ministrice znanosti te dekana više fakulteta.

Iz medija: "More kao poveznica...

Iz medija: "More kao poveznica KULTURA I CIVILIZACIJA" o međunarodnom znanstvenom skupu "Kultura mare internum - humanističke ideje, veze, paralele"

18listopada201810:32
Katarina Gerometta

Svečano otvorenje Međunarodnog znanstvenog skupa "Kultura mare internum - humanističke ideje, veze, paralele" održano je 12. listopada u svečanoj dvorani "Tone Peruško" pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Skup organizira Odsjek za klasičnu filologiju. Znanstveni skup trajao je od 12. do 14. listopada, a tema interesa je bila razdoblje ranoga novog vijeka, te naročito doba humanizma i renesanse, što sadržava u sebi zametak suvremenoga europskog zajedništva i kulture. Članak pročitajte u Glasu Istre: https://www.glasistre.hr/kultura/-kultura-mare-internum-humanisticke-ideje-veze-paralele-more-kao-poveznica-kultura-i-civilizacija-572175

Iz medija o studentima FIPU-a...

Iz medija o studentima FIPU-a nagrađenima na Natječaju BINA-Istre

18listopada201813:21
Ivica Petrinić

Studenti Fakulteta informatike u Puli Aldo Ferlatti i Doroteo Macan osvojili su treće mjesto na Natječaju studentskih inovacija u organizaciji Bina-Istre. Konkurencija je bila žustra - čak 48 timova i preko 500 studenata sa sedam fakulteta iz Zagreba, Rijeke i Pule. Nagradu im je uručio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u zagrebačkom hotelu Westin.

Nastupno predavanje dr. sc. Jasminke...

Nastupno predavanje dr. sc. Jasminke Samardžija na temu "Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast"

16listopada201809:02
Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr. sc. Jasminke Samardžija, dana 22. listopada 2018. u 10 sati , nova vijećnica, na temu «Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast».

Predavanja CKPIS-a: Anita Buhin,...

Predavanja CKPIS-a: Anita Buhin, Mediteranizacija jugoslavenske popularne kulture 1950-ih i 1960-ih

15listopada201807:57
Igor Duda

Prvo javno predavanje u programu CKPIS-a za ovu akademsku godinu održat će se u srijedu, 17. listopada 2018., u 18.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića fakultetske zgrade u Ronjgovoj 1 (čitaonica, prizemlje). Doktorandica Anita Buhin nastupit će s temom Jugoslavenski socijalizam "sa okusom mora, sa okusom soli". Mediteranizacija jugoslavenske popularne kulture 1950-ih i 1960-ih . Više pod Događanjima .

Iz medija o održanoj konferenciji...

Iz medija o održanoj konferenciji FITIKS-a: Povijest i budućnost putovanja u digitalno doba

10listopada201820:10
Ivica Petrinić

Više od 150 sudionika s isto toliko sveučilišta, istraživačkih centara, instituta i knjižnica iz cijelog svijeta, nakon četiri dana intenzivnog rada u 40 sekcija i tri inspirativna plenarna izlaganja uglednih profesora, studijskih posjeta Brijunima, Puli, Rovinju i Poreču, složilo se - dosad najveća i najbolja konferencija, na najljepšem mogućem mjestu, u Nacionalnom parku Brijuni. "Prekrasna priroda, nevjerojatno bogata povijest i jedinstvena kulturna baština... Vraćamo se prvom prilikom u Istru i Hrvatsku", samo su neke od poruka s društvenih mreža, na kojima vrhunski svjetski istraživači, iskusni i mladi znanstvenici, književnici, putopisci i novinari ovih dana ostavljaju svoje dojmove po povratku s obljetničkog skupa na kojem je proslavljeno 20 godina multidisciplinarne međunarodne konferencije "Borders and Crossings".

Nastupno predavanje dr. sc. Damira...

Nastupno predavanje dr. sc. Damira Karabaića na temu "Kružni procesi"

10listopada201814:17
Ivica Petrinić

Pročelnik Odjela za tehničke studije donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovnonastavno zvanje predavač, područje tehničkih znanosti, polje strojarstvo, grana brodsko strojarstvo dr. sc. Damira Karabaića, poslijedoktoranda, u srijedu 17. listopada 2018. godine u 18.30 sati, dvorana Istra (zgrada FET-a), na temu "Kružni procesi", a u okviru redovite nastave iz kolegija Termodinamika.